Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

VYJADRENIE: Potičný: Pacienti by mali žiadať vyšetrenie 21. december 2015

VYJADRENIE: Potičný: Pacienti by mali žiadať vyšetrenie  0

Bratislava 21. decembra (TASR) - Onkologickí pacienti, ktorí majú podozrenie, že v Národnom onkologickom ústave v Bratislave nedostali adekvátne ošetrenie, by mali kontaktovať svojho ošetrujúceho onkológa a žiadať dodatočné vyšetrenia. Zhodli sa na tom lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný a Mirina Hochelová a Eva Bacigalová z občianskeho združenia Amazonky, ktoré združuje ženy liečiace na karcinóm prsníka.

IFP: Výstavba novej nemocnice v Bratislave štátom by bola výhodnejšia 20. december 2015

IFP: Výstavba novej nemocnice v Bratislave štátom by bola výhodnejšia  0

Bratislava 20. decembra (TASR) - Verejno-súkromné partnerstvo (PPP) nie je najvýhodnejším variantom pre výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB). Ako ukázala analýza Inštitútu finančnej politiky (IFP) pri ministerstve financií, výstavba štátom by bola lepšia. "Dosahuje pozitívnu čistú súčasnú hodnotu 72 miliónov eur a je tak z rozpočtového hľadiska najlepšou možnosťou riešenia dnešného akútneho stavu UNB," píše sa v analýze. Tá tiež hovorí, že všetky varianty sú lepšie ako nerobiť nič. Odkladanie investície a čiastočná oprava by len navýšili budúce výdavky.

MZ SR plánuje kontroly v onkologických a špecializovaných ústavoch 17. december 2015

MZ SR plánuje kontroly v onkologických a špecializovaných ústavoch  0

Bratislava 17. decembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR plánuje kontroly v onkologických i špecializovaných ústavoch pariacich pod rezort. Mali by sa začať ešte do konca roka. Zameria sa v nich na to, ako zamestnanci narábajú s liekmi a liečivami. Pre TASR to uviedol hovorca ministerstva Peter Bubla.

ZDRAVIE: VšZP chce hospitalizovaným poistencom rozdávať hygienické balíčky 13. december 2015

ZDRAVIE: VšZP chce hospitalizovaným poistencom rozdávať hygienické balíčky  0

Bratislava 13. decembra (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) bude svojim poistencom rozdávať balíčky základných hygienických potrieb pre pobyt v nemocnici. Projekt od januára spúšťa pilotne v dvoch nemocniciach, Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky a Nemocnici Sv. Michala v Bratislave. Pokiaľ sa osvedčí, chce ho rozšíriť aj do ostatných nemocníc.

MZ SR: V Poprade dali sestry prednosť vecným argumentom a stiahli výpovede 10. december 2015

MZ SR: V Poprade dali sestry prednosť vecným argumentom a stiahli výpovede  0

Bratislava 10. decembra (TASR) - V popradskej nemocnici stiahli svoje výpovede všetky sestry. Bolo ich 124. Informoval o tom hovorca Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Peter Bubla.

PREZIDENT: Informácie o spolupráci farmafiriem a lekárov sa dostanú na web 9. december 2015

PREZIDENT: Informácie o spolupráci farmafiriem a lekárov sa dostanú na web  0

Bratislava 9. decembra (TASR) – Vzťahy medzi zdravotníkmi a farmaceutickými spoločnosťami majú byť transparentnejšie. Ministerstvo zdravotníctva si to sľubuje od novely zákona o liekoch, ktorú 8. decembra podpísal prezident SR Andrej Kiska. Právna norma od januára budúceho roka zavádza nové pravidlá zverejňovania údajov o spolupráci lekárov s výrobcami liekov.

ÚVZ: Nevyhovujúcu HS Majonézu treba zlikvidovať alebo vrátiť (2) 7. december 2015

ÚVZ: Nevyhovujúcu HS Majonézu treba zlikvidovať alebo vrátiť (2)  0

Bratislava 7. decembra (TASR) - Z centrálneho skladu spoločnosti Makro Cash and Carry ČR, ktorý je spoločný pre český aj slovenský trh, sa na prevádzky Metro Cash and Carry SR dostala nevyhovujúca HS Majonéza.

ZDRAVIE: Výpovede zatiaľ podalo 994 sestier, späť ich vzalo 14 4. december 2015

ZDRAVIE: Výpovede zatiaľ podalo 994 sestier, späť ich vzalo 14  0

Bratislava 4. decembra (TASR) – Hromadné výpovede v nemocniciach doteraz podalo 994 sestier a pôrodných asistentiek. Štrnásť z nich ich vzalo späť. K výpovediam pristúpili koncom novembra, platnosť nadobudnú vo februári budúceho roka. Zatiaľ ide o šesť nemocníc – prešovskú, popradskú, žilinskú, trnavskú, bojnickú a univerzitnú košickú.

Riaditelia nemocníc v TSK garantujú, že k zníženiu miezd zdravotníkov nedôjde 30. november 2015

Riaditelia nemocníc v TSK garantujú, že k zníženiu miezd zdravotníkov nedôjde  0

Trenčín 30. novembra (TASR) - Riaditelia nemocníc s poliklinikami (NsP) v Bojniciach, Myjave a Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) garantujú, že nedôjde k zníženiu miezd zdravotníckych pracovníkov. Dohodli sa na tom na dnešnej mimoriadnej pracovnej porade, ktorú zvolal predseda TSK Jaroslav Baška (Smer-SD) v súvislosti s výpoveďami sestier a pôrodných asistentiek v bojnickej nemocnici. TASR o tom informovala vedúca Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová.

V pondelok sa bude diskutovať o elektronizácii obstarávania v zdravotníctve 29. november 2015

V pondelok sa bude diskutovať o elektronizácii obstarávania v zdravotníctve  0

Bratislava 29. novembra (TASR) - Budúcnosť elektronizácie verejného obstarávania v zdravotníctve bude témou workshopu, ktorý sa uskutoční v pondelok (30.11.) v historickej budove Národnej rady (NR) SR v Bratislave. Organizuje ho Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) a poradkyňa ministra vnútra pre verejné obstarávanie Tatiana Behrová.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »