Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

MONITOR: T. Drucker: Trúfam si zdravotníctvo zmeniť 10. apríl 2016

MONITOR: T. Drucker: Trúfam si zdravotníctvo zmeniť  0

Bratislava 10. apríla (TASR) - Nový minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD), ktorý je vo vládnej funkcii 18 dní, si trúfa zdravotníctvo zmeniť a verí, že je tu priestor vykonať zásadné systémové kroky. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike s tým, že sa snaží diskusiou so zainteresovanými stranami dohodnúť na prierezovom programovom vyhlásení vlády.

BRATISLAVA: V ružinovskej nemocnici pribudli monitory dychu novorodencov 7. apríl 2016

BRATISLAVA: V ružinovskej nemocnici pribudli monitory dychu novorodencov  0

Bratislava 7. apríla (TASR) - Nové monitory dychu už strážia aj novorodencov v ružinovskej nemocnici. Spolu ich je sedem. Podarilo sa tým doplniť doterajšie prístrojové vybavenie novorodeneckého oddelenia. Ide o dar od Nadácie Križovatka. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

ČR: V kuracom mäse z Poľska objavili zakázané polyfosfáty 5. apríl 2016

ČR: V kuracom mäse z Poľska objavili zakázané polyfosfáty  0

Praha 5. apríla (TASR) - Kuracie mäso poľského pôvodu, ktoré sa predávalo v Zlínskom kraji obsahovalo nepovolené polyfosfáty, ktoré zadržujú v mäse vodu. Informovala o tom dnes česká Štátna veterinárna správa ústami svojho hovorcu Petra Pejchala.

ZDRAVIE: Liek Bioparox končí, stiahnu ho z trhu 4. apríl 2016

ZDRAVIE: Liek Bioparox končí, stiahnu ho z trhu  0

Bratislava 4. apríla (TASR) - Liek Bioparox, ktorý sa aj na Slovensku používa na liečbu infekcií horných dýchacích ciest, stiahnu z trhu. Lieky s účinnou látkou fusafungín prídu o registráciu po tom, čo sa vlani začalo prehodnocovanie ich účinku pre nežiaduce reakcie. Koordinačná skupina pre vzájomné uznávanie a decentralizačné postupy (CMDh) Európskej liekovej agentúry v piatok (1.4.) oznámila, že odporúča registráciu zrušiť. Výrobca lieky stiahne z trhu, potvrdil dnes pre TASR Jozef Hromjak zo spoločnosti Servier Slovensko.

NITRA: Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe 29. marec 2016

NITRA: Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe  0

Nitra 29. marca (TASR) – Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe. Podľa informácií z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo na území kraja v 12. týždni hlásených 5991 akútnych respiračných ochorení, z toho šlo o chrípku v 858 prípadoch.

ZDRAVIE: Chrípka je v TSK na ústupe, chorobnosť klesla o 23,61 percenta 27. marec 2016

ZDRAVIE: Chrípka je v TSK na ústupe, chorobnosť klesla o 23,61 percenta  0

Trenčín 27. marca (TASR) – Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili tento týždeň 4839 akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť zostala na úrovni minulého týždňa. Informovala vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Mária Štefkovičová.

NSK:Svet zdravia by mohol topoľčiansku nemocnicu prevziať v priebehu pár týždňov 22. marec 2016

NSK:Svet zdravia by mohol topoľčiansku nemocnicu prevziať v priebehu pár týždňov  0

Nitra 22. marca (TASR) – Konečná dohoda o prevzatí krajskej nemocnice v Topoľčanoch akciovou spoločnosťou Svet zdravia by mohla vzniknúť už v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdravotníci, pacienti aj poisťovne žiadajú pre zdravotníctvo viac peňazí 21. marec 2016

Zdravotníci, pacienti aj poisťovne žiadajú pre zdravotníctvo viac peňazí  0

Bratislava 21. marca (TASR) - Zdravotníci aj pacienti žiadajú od novej vlády aj parlamentu viac peňazí pre zdravotníctvo. Zástupcovia pacientov, poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb, zdravotných poisťovní, lekárov, sestier a zdravotníckych pracovníkov, podpísali spoločné memorandum, ktoré dnes odovzdali v Národnej rade SR. V ňom upozorňujú, že akútny nedostatok financií v sektore ohrozuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

BRATISLAVA: Ľudia si môžu dať v pondelok bezplatne urobiť rozbor vody zo studní 20. marec 2016

BRATISLAVA: Ľudia si môžu dať v pondelok bezplatne urobiť rozbor vody zo studní  0

Bratislava 20. marca (TASR) – Hygienici v Bratislave budú v pondelok (21.3.) bezplatne laboratórne vyšetrovať vzorky pitnej vody z domácich studní. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave (RÚVZ). Zamerajú sa na prítomnosť dusičnanov a dusitanov vo vode. Rovnako tak urobí aj Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS). Deje sa to pri príležitosti Svetového dňa vody (22.3.)

Do registra darcov kostnej drene sa dnes zapísalo asi 200 zamestnancov MV SR 17. marec 2016

Do registra darcov kostnej drene sa dnes zapísalo asi 200 zamestnancov MV SR  0

Bratislava 17. marca (TASR) – Približne 200 policajtov, hasičov, horských záchranárov a ďalších zamestnancov ministerstva vnútra prišlo dnes do Nemocnice sv. Michala v Bratislave, aby sa tu zaregistrovali ako potenciálni darcovia kostnej drene. V budúcnosti by tak mohli pomôcť pacientom s hematologickými a onkologickými ochoreniami. Týmto sa zapojili do celoslovenskej charitatívnej kampane Máte slinu?, ktorú realizuje v týchto dňoch Nadácia Kvapka nádeje.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »