Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

ZDRAVIE: Horúčavy viac zapríčiňujú množenie baktérií a chorôb, najmä salmonelózy 4. 2017

ZDRAVIE: Horúčavy viac zapríčiňujú množenie baktérií a chorôb, najmä salmonelózy  0

Banská Bystrica 4. augusta (TASR) – Horúčavy, ktoré v týchto dňoch udreli na Slovensku, sú optimálne pre množenie baktérií, zapríčiňujúcich hnačkové a iné ochorenia oveľa viac než v inom období. Podľa vedúcej oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Viery Morihladkovej, najčastejšie sú salmonelózy.

Rakovine krčka maternice sa dá predísť prevenciou, LPR k tomu vydala brožúru 19. 2017

Rakovine krčka maternice sa dá predísť prevenciou, LPR k tomu vydala brožúru  0

Bratislava 19. júla (TASR) - Rakovine krčka maternice dokáže zabrániť prevencia, Slovenky ju však podľa lekárov často ignorujú. Ku gynekológovi chodí pravidelne asi štvrtina pacientok, upozorňuje Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť.

ZDRAVIE: Horúčavy sú pre telo záťaž, treba piť veľa vody 19. 2017

ZDRAVIE: Horúčavy sú pre telo záťaž, treba piť veľa vody  0

Bratislava 19. júla (TASR) - Horúčavy, ktoré v týchto dňoch zasiahnu časť Slovenska, prinášajú rad zdravotných rizík a môžu spôsobovať kolapsové stavy. Vysoké teploty vzduchu predstavujú pre organizmus záťaž, problémy môžu spôsobiť aj zdravým ľudom. Netreba preto podceňovať pitný režim.

Alergici musia v najbližších dňoch rátať už aj s peľom paliny a ambrózie 18. 2017

Alergici musia v najbližších dňoch rátať už aj s peľom paliny a ambrózie  0

Banská Bystrica 18. júla (TASR) - Aj napriek ochladeniu a zrážkam na veľkej časti krajiny dominoval uplynulý týždeň vo vzduchu na celom Slovensku peľ pŕhľavovitých tráv. Vyskytoval sa však aj slabo alergizujúci peľ pŕhľavy, uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Zomrel propagátor preventívnych prehliadok v Japonsku, lekár Šigeaki Hinohara 18. 2017

Zomrel propagátor preventívnych prehliadok v Japonsku, lekár Šigeaki Hinohara  0

Tokio 18. júla (TASR) - Vo veku 105 rokov zomrel dnes v Tokiu japonský lekár Šigeaki Hinohara, ktorý stál pri vzniku zdravotného systému, čo z Japonska urobil jednu z krajín s najdlhšie žijúcim obyvateľstvom. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

ZDRAVIE: Chrípku neodporúčajú odborníci podceňovať ani v lete 8. 2017

ZDRAVIE: Chrípku neodporúčajú odborníci podceňovať ani v lete  0

Banská Bystrica 8. júla (TASR) - V 27. týždni zaznamenali odborníci v Banskobystrickom kraji znížený výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) aj chrípkových ochorení (CHPO).

OTS: 8. júl - Svetový deň alergie Nepotláčajte príznaky – alergia sa dá vyliečiť 7. 2017

OTS: 8. júl - Svetový deň alergie Nepotláčajte príznaky – alergia sa dá vyliečiť  0

Bratislava 7. júla (TASR-OTS) - 8. júla si už od roku 2005 pripomíname Svetový deň alergií. Jeho hlavnou myšlienkou je zvýšenie informovanosti a vzdelávania o alergiách s cieľom podporiť prevenciu znižovaním alergénov, zabezpečiť požadovanú zdravotnú starostlivosť a účinnú liečbu.

ZDRAVIE: Vo vzduchu je veľa peľu, alergikom môže pomôcť dážď 2. 2017

ZDRAVIE: Vo vzduchu je veľa peľu, alergikom môže pomôcť dážď  0

Banská Bystrica 2. júla (TASR) – V uplynulých dňoch na celom území Slovenska dominoval najvýznamnejší alergén tohto obdobia - peľ tráv z čeľade lipnicovitých.

Diagnózu cukrovka si ročne vypočujú tisíce ľudí, mnohí však o ochorení nevedia 3. december 2016

Diagnózu cukrovka si ročne vypočujú tisíce ľudí, mnohí však o ochorení nevedia  0

Bratislava 3. decembra (TASR) - Na Slovensku ročne pribudnú tisíce diabetikov, vlani to bolo takmer 22.000. Takmer v každej rodine na Slovensku dnes žije aspoň jeden, diabetológovia majú v starostlivosti asi 345.000 pacientov. Napriek tomu, mnohí ľudia podľa šéfa Slovenskej diabetologickej spoločnosti docenta Emila Martinku o svojom ochorení nevedia. Najmä v prípade cukrovky druhého typu sa môže rozvíjať aj bez nápadných príznakov.

ZDRAVIE: Mnohí nakazení žltačkou typu C o ochorení nevedia 19. november 2016

ZDRAVIE: Mnohí nakazení žltačkou typu C o ochorení nevedia  0

Bratislava 19. novembra (TASR) - Mnoho ľudí, ktorí sú nakazení hepatitídou typu C, o nej roky nemusia vedieť. Žltačka sa netýka len drogovo závislých. Odhaduje sa, že v súčasnosti je vírusom žltačky typu C na Slovensku nakazených asi 35.000 ľudí, avšak podľa lekárov je rozpoznaný asi len jeden z desiatich nakazených. Chronická forma ochorenia pritom spôsobuje ťažké poškodenie pečene a môže mať smrteľné následky.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »