Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

ZDRAVIE: S príchodom daždivých dní poklesne aj peľ v ovzduší 2. október 2016

ZDRAVIE: S príchodom daždivých dní poklesne aj peľ v ovzduší  0

Banská Bystrica 2. októbra (TASR) - V uplynulých dňoch dominoval v ovzduší peľ silne alergizujúcej ambrózie, paliny a slabo alergizujúcej pŕhľavy. Okrem toho sa v ovzduší vyskytovali veľmi nízke koncentrácie peľu tráv z čeľade lipnicovitých, skorocelu, mrlíkov a astrovitých rastlín, ktoré sú zastúpené najmä inváznym druhom – zlatobyľou.

ZDRAVIE: Alergikov v Bratislave potrápi peľ ambrózie a spóry vzdušných húb 21. 2016

ZDRAVIE: Alergikov v Bratislave potrápi peľ ambrózie a spóry vzdušných húb  0

Bratislava 21. septembra (TASR) - Alergikov v Bratislave potrápia najbližšie dni peľové zrná ambrózie a spóry vzdušných húb. TASR o tom informovala Martina Merková z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

ZDRAVIE: Obsah peľu v ovzduší poklesol na celom území Slovenska 18. 2016

ZDRAVIE: Obsah peľu v ovzduší poklesol na celom území Slovenska  0

Banská Bystrica 18. septembra (TASR) – K celkovému poklesu peľu v ovzduší došlo počas uplynulého týždňa na celom území Slovenska. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

V piatok vyvrcholí kampaň Na kolesách proti rakovine, v rámci európskych akcií 15. 2016

V piatok vyvrcholí kampaň Na kolesách proti rakovine, v rámci európskych akcií  0

Bratislava 15. septembra (TASR) - Významnou súčasťou "trojpodujatia" v piatok popoludní (16.9.) na Hlavnom námestí v Bratislave bude zavŕšenie 14. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine.

Účinne poskytnúť prvú pomoc vedia aj deti, ukážu dnes záchranári v mestách 10. 2016

Účinne poskytnúť prvú pomoc vedia aj deti, ukážu dnes záchranári v mestách  0

Bratislava 10. septembra (TASR) - Zásady prvej pomoci dokážu pochopiť už deti v útlom veku, a to tak, že dokážu zachrániť i život. Upozorňuje na to Slovenský Červený kríž (SČK). Dnes je Svetový deň prvej pomoci.

Chrípková sezóna sa blíži, nákaze medzi škôlkarmi možno predísť rannou kontrolou 7. 2016

Chrípková sezóna sa blíži, nákaze medzi škôlkarmi možno predísť rannou kontrolou  0

Bratislava 7. septembra (TASR) – Šíreniu nákazy medzi škôlkarmi môžu zabrániť ranné kontroly pred vstupom dieťaťa do kolektívu. Vykonávať ich má pedagóg, upozornili hygienici. Ide podľa nich o dôležitý preventívny krok, obdobie chrípkovej sezóny sa blíži.

ZDRAVIE: Z trhu sťahujú viacero liekov, mohli sa zameniť v baleniach (2) 6. 2016

ZDRAVIE: Z trhu sťahujú viacero liekov, mohli sa zameniť v baleniach (2)  0

Bratislava 6. septembra (TASR) - Viacero liekov, ktoré sa nachádzajú na slovenskom trhu, mohli v baleniach vzájomne zameniť. Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) dnes nariadil stiahnutie niektorých šarží liekov Neurol, Prednison, Pancreolan Forte, Digoxin, Azitrox a Endiex. Ide o preventívny krok. TASR informovala hovorkyňa ústavu Diana Madarászová.

RADÍME: Nesprávne použitá klimatizácia môže spôsobiť viacero ochorení 22. 2016

RADÍME: Nesprávne použitá klimatizácia môže spôsobiť viacero ochorení  0

Bratislava 22. augusta (TASR) - Klimatizácia môže byť v prípade nesprávneho používania či zabúdania na jej pravidelné dezinfikovanie pôvodcom viacerých ochorení. "V dôsledku pobytu v nesprávne klimatizovaných priestoroch sa najčastejšie stretávame s infekciami dýchacích ciest, ktoré sú spôsobené baktériami alebo vírusmi," hovorí Katarína Hrubišková, lekárka V. internej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Bratislava.

ZDRAVIE: Novým hlavným hygienikom je Ján Mikas 15. 2016

ZDRAVIE: Novým hlavným hygienikom je Ján Mikas  0

Bratislava 15. augusta (TASR) - Novým hlavným hygienikom SR je oddnes Ján Mikas. Vo funkcii nahradil Ivana Rovného. Na svojom webe o tom informuje Úrad verejného zdravotníctva SR.

ZDRAVIE: Na chrípku v tomto období najviac chorejú seniori 14. 2016

ZDRAVIE: Na chrípku v tomto období najviac chorejú seniori  0

Banská Bystrica 14. augusta (TASR) - Akútne respiračné ochorenia (ARO) zaznamenali tento týždeň v Banskobystrickom kraji zvýšenú hladinu. V porovnaní s uplynulým týždňom stúpli o tretinu. Naopak, chrípka a jej podobné ochorenia (CHPO) ostali na minulotýždňovej úrovni. V medziročnom porovnaní je výskyt týchto typov ochorení v populácii obyvateľstva Banskobystrického kraja mierne vyšší.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »