Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

ZDRAVIE: Niektoré lieky s paracetamolom prehodnocujú, týka sa to aj jedného v SR 4. 2017

ZDRAVIE: Niektoré lieky s paracetamolom prehodnocujú, týka sa to aj jedného v SR  0

Bratislava 4. septembra (TASR) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) zatiaľ nesťahuje lieky s obsahom paracetamolu s predĺženým uvoľňovaním zo slovenského trhu. Výbor pre hodnotenie rizík liekov (PRAC) pri Európskej liekovej agentúre vydal minulý týždeň odporúčanie, aby sa v celej Európskej únii (EÚ) registrácia všetkých takýchto liekov pozastavila.

ZDRAVIE: Alergici si vydýchnu od peľu paliny, peľ ambrózie ich ešte potrápi 2. 2017

ZDRAVIE: Alergici si vydýchnu od peľu paliny, peľ ambrózie ich ešte potrápi  0

Banská Bystrica 2. septembra (TASR) – Sezóna peľu paliny sa pomaly končí, čo je pozitívnou správou pre alergikov, ale už menej radostnou je to, že množstvo peľu ambrózie ešte porastie. TASR o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, pod ktorý spadá koordinácia peľovej informačnej služby v SR.

ZDRAVIE: VšZP posiela ročné zúčtovania zdravotného poistenia do e-schránok 30. 2017

ZDRAVIE: VšZP posiela ročné zúčtovania zdravotného poistenia do e-schránok  0

Bratislava 30. augusta (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) posiela ročné zúčtovania zdravotného poistenia právnickým osobám už len do elektronických schránok, poštou ich nedostanú. Týka sa to aj fyzických osôb, ktoré si schránku dobrovoľne aktivovali. VšZP v spolupráci s Národnou agentúrou pre sieťové a elektronické služby (NASES) ich vyzývajú, aby si e-schránky skontrolovali.

Potravinoví inšpektori našli na Slovensku ďalšie výrobky so škodlivým fipronilom 30. 2017

Potravinoví inšpektori našli na Slovensku ďalšie výrobky so škodlivým fipronilom  0

Bratislava 30. augusta (TASR) - Potravinoví inšpektori našli na Slovensku ďalšie vaječné výrobky so škodlivým pesticídom fipronilom, potvrdilo ministerstvo pôdohospodárstva. Už ich stiahli z trhu. Ide o vaječnú pasterizovanú melanž a vaječný tekutý žĺtok, potraviny pochádzajú z Nemecka, našli ich v prevádzke Zeelandia, s.r.o., Rozhanovce.

RADÍME: Pri úraze nepomôže panika, záchranári dali návod, ako správne reagovať 21. 2017

RADÍME: Pri úraze nepomôže panika, záchranári dali návod, ako správne reagovať  0

Bratislava 21. augusta (TASR) - Krvácajúca rana, zlomenina, úraz hlavy, podvrtnutý členok či úpal. Rodičia sú podľa záchranárov často svedkami takýchto úrazov detí počas prázdnin, nie každý však vie, ako v takejto situácii zareagovať.

ZDRAVIE: Počet chorých na chrípku a respiračné ochorenia sa v BBSK zvýšil 20. 2017

ZDRAVIE: Počet chorých na chrípku a respiračné ochorenia sa v BBSK zvýšil  0

Banská Bystrica 20. augusta (TASR) – Vzrastajúcim počtom chorých na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO), ako aj na akútne respiračné ochorenia (ARO) sa vyznačoval aktuálny týždeň v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová.

ZDRAVIE:ŠVPS bude pokračovať v kontrolách, kontaminovaných vajíčok môže byť viac 17. 2017

ZDRAVIE:ŠVPS bude pokračovať v kontrolách, kontaminovaných vajíčok môže byť viac  0

Nitra 17. augusta (TASR) - Podľa ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej pochádza pasterizovaná vaječná zmes, nájdená v štyroch bratislavských hotelových zariadeniach, z holandských vajec, spracovaná bola v Nemecku a na Slovensko sa dostala prostredníctvom rakúskej firmy. „Produkt bol dodaný do luxusných hotelových sietí v Bratislave.

ZDRAVIE: Aj napriek horúčavám má v BBSK respiračné ochorenia vyše 1000 ľudí 13. 2017

ZDRAVIE: Aj napriek horúčavám má v BBSK respiračné ochorenia vyše 1000 ľudí  0

Banská Bystrica 13. augusta (TASR) - Aj napriek horúcemu letu lekári v Banskobystrickom kraji (BBSK) neustále hlásia chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku. V medzitýždňovom porovnaní síce počty chorých klesli, aj tak je v súčasnosti hlásených 1046 prípadov ARO a 47 ľudí má chrípku. Čísla pritom nie sú celkové, keďže vyplývajú z analýzy hlásení len 40 percent lekárov pre deti a dorast a 38 percent lekárov prvého kontaktu pre dospelých.

Dôvera spúšťa projekt s ambulanciami, pacienti sa môžu objednať na termín (2) 8. 2017

Dôvera spúšťa projekt s ambulanciami, pacienti sa môžu objednať na termín (2)  0

Bratislava 8. augusta (TASR) - Objednanie sa na presný čas k lekárovi umožnila od začiatku augusta poistencom Dôvery dohoda medzi zdravotnou poisťovňou, Asociáciou súkromných lekárov (ASL) SR a Zdravitou. Súkromná poisťovňa zvýši pre ambulancie finančné zdroje, dá im viac peňazí na kapitácie, po novom im tiež napríklad zaplatí tri eurá za CRP vyšetrenie. Dohoda platí do konca marca budúceho roka.

BBSK: Chrípky síce ubudlo, ale v okrese Poltár aj tak ľudí trápi 5. 2017

BBSK: Chrípky síce ubudlo, ale v okrese Poltár aj tak ľudí trápi  0

Banská Bystrica 5. augusta (TASR) – Akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípka a jej podobné ochorenia (CHPO) v Banskobystrickom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu ubudli.

« späť      11 12 13 14 15 16 17 18 19 20      ďalej »