Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Témou Svetového dňa duševného zdravia je zdravie v práci, problémom sú depresie 28. 2017

Témou Svetového dňa duševného zdravia je zdravie v práci, problémom sú depresie  0

Bratislava 28. septembra (TASR) - Duševné zdravie na pracovisku je tento rok hlavnou témou Svetového dňa duševného zdravia. Na celosvetovú kampaň nadväzuje Liga za duševné zdravie SR celonárodnou zbierkou Dni nezábudiek 2017.

RADÍME: Chrípka nie je banálnym ochorením, prevenciu netreba zanedbávať 27. 2017

RADÍME: Chrípka nie je banálnym ochorením, prevenciu netreba zanedbávať  0

Bratislava 27. septembra (TASR) - Chrípková sezóna sa blíži, každý rok sa začína s príchodom októbra. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR preto radí nepodceňovať prevenciu, chrípka totiž nie je banálnym ochorením.

ZDRAVIE: Chrípková sezóna sa blíži, chrániť sa možno očkovaním 24. 2017

ZDRAVIE: Chrípková sezóna sa blíži, chrániť sa možno očkovaním  0

Bratislava 24. septembra (TASR) - Chrípková sezóna sa blíži, každý rok sa začína s príchodom októbra. Svetová zdravotnícka organizácia určila, že trvá od 40. kalendárneho týždňa roka do 18. kalendárneho týždňa nasledujúceho roka, priblížila pre TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Zuzana Drobová. Chorých zvykne pribúdať už aj pred týmto termínom.

VLÁDA: Preplácanie liekov zdravotnými poisťovňami bude mať nové pravidlá 20. 2017

VLÁDA: Preplácanie liekov zdravotnými poisťovňami bude mať nové pravidlá  0

Bratislava 20. septembra (TASR) – Podmienky na vstup liekov do systému úhrad z verejného zdravotného poistenia sa majú zmeniť. Vláda dnes odsúhlasila novinky v kategorizácii aj cenotvorbe liekov, ktoré priniesla reforma liekovej politiky spred šiestich rokov. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) si od novely zákona o úhradách liekov a zdravotníckych pomôcok sľubuje lepšiu dostupnosť modernej liečby pre slovenských pacientov.

VLÁDA: Schválila viacero noviniek v zdravotníctve, fungovanie urgentov sa zmení 20. 2017

VLÁDA: Schválila viacero noviniek v zdravotníctve, fungovanie urgentov sa zmení  0

Bratislava 20. septembra (TASR) – Fungovanie urgentných príjmov sa má zmeniť. Majú sa rozdeliť na dva typy a zdravotné poisťovne na ne majú platiť mesačné paušály. Navrhlo to ministerstvo zdravotníctva v novele zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú dnes schválila vláda. Rezort si od toho sľubuje ich modernizáciu aj lepšie fungovanie. Novela prináša aj viacero ďalších zmien.

Štát dá ročne na pacienta s rakovinou krvi desaťtisíce eur, poukázali odborníci 19. 2017

Štát dá ročne na pacienta s rakovinou krvi desaťtisíce eur, poukázali odborníci  0

Bratislava 19. septembra (TASR) – Štát dá ročne na pacienta s rakovinou krvi asi 70.000 eur. Ide o priame náklady spojené s diagnostikou, hospitalizáciou, špeciálnymi zákrokmi či terapiou, vyplýva z tohtoročnej analytickej štúdie o hodnote zdravotnej starostlivosti na základe dostupných dát.

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia stúpla v Žilinskom kraji o 9,1 % 18. 2017

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia stúpla v Žilinskom kraji o 9,1 %  0

Žilina 18. septembra (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) stúpla v 37. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 9,1 percenta, čo predstavuje 783,1 chorých na 100.000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

ZDRAVIE: V ovzduší dominuje peľ pŕhľavy a ambrózie, pridala sa aj zlatobyľ 17. 2017

ZDRAVIE: V ovzduší dominuje peľ pŕhľavy a ambrózie, pridala sa aj zlatobyľ  0

Banská Bystrica 17. septembra (TASR) – Peľ pŕhľavy a ambrózie dominoval v uplynulých dňoch v ovzduší na celom území Slovenska. Vo vzduchu sa ešte vyskytoval peľ štiavu, skorocelu, mrlíkov, mrkvovitých a astrovitých rastlín, ako aj chmeľu.

OTS: Rizikové povolania, ktoré trápia naše oči. Je medzi nimi aj to vaše? 11. 2017

OTS: Rizikové povolania, ktoré trápia naše oči. Je medzi nimi aj to vaše?  0

Bratislava 11. septembra (TASR-OTS) - Aj vám sa často stáva, že si domov z práce prinášate viac ako len pocit, že na dnes už „padla“? Večer vaše oči pravidelne trápi pálenie či nepríjemné rezanie, ničím neobvyklým nie je ani začervenanie či nadmerné slzenie? To môžu byť signály, že aj vaše oči trpia syndrómom suchého oka. Poraďte sa s lekárnikom o liečbe, ktorá vám uľaví.

BBSK: Počet respiračných ochorení sa príchodom žiakov do škôl výrazne zvýšil 9. 2017

BBSK: Počet respiračných ochorení sa príchodom žiakov do škôl výrazne zvýšil  0

Banská Bystrica 9. septembra (TASR) - Návrat detí do škôl a záver dovolenkovej sezóny sa aj tento rok v Banskobystrickom kraji podpísali pod zvýšený počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku a jej podobných ochorení (CHPO). Počty chorých na ARO stúpli tento týždeň o 70 percent a na CHPO o viac ako desať percent. Uviedlo to v hlásení 53 percent pediatrov a 38 percent lekárov pre dospelých v kraji.

« späť      11 12 13 14 15 16 17 18 19 20      ďalej »