Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

MZVaEZ SR: Slováci v zahraničí by nemali byť nakazení vírusom Zika 27. január 2016

MZVaEZ SR: Slováci v zahraničí by nemali byť nakazení vírusom Zika  0

Bratislava 27. januára (TASR) – Vírusom Zika by v zahraničí nemal byť nakazený žiaden Slovák. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR zatiaľ o tom nedostalo hlásenia. Vírus sa šíri napríklad v Severnej a Južnej Amerike. Podľa registračného formulára sa tam nachádza 117 Slovákov. Ich počet však môže byť vyšší, pretože nie každý využije pred vycestovaním dobrovoľnú registráciu. Výskyt vírusu doteraz nikto nehlásil ani na Slovensku.

Dánsko zaznamenalo prvý prípad nákazy vírusom Zika 27. január 2016

Dánsko zaznamenalo prvý prípad nákazy vírusom Zika  0

Kodaň 27. januára (TASR) - Dánske úrady zaznamenali prvý prípad nákazy vírusom Zika, ktorý spôsobuje poškodenie mozgu u novorodencov. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na dánske médiá.

KBS: V zdravotníctve sme svedkami arogancie moci a utláčania slušných ľudí 25. január 2016

KBS: V zdravotníctve sme svedkami arogancie moci a utláčania slušných ľudí  0

Bratislava 25. januára (TASR) - Katolícka cirkev na Slovensku kritizuje súčasnú situáciu v zdravotníctve. Nepáči sa jej, ako sa pristupuje k sestrám v hromadných výpovediach. Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) preto žiada o "bezodkladné riešenie oprávnených požiadaviek sestier na ozdravenie slovenského zdravotníctva".

SKSaPA: Nechceme odchádzať od pacientov, výpoveďami ukazujeme na zlú situáciu 25. január 2016

SKSaPA: Nechceme odchádzať od pacientov, výpoveďami ukazujeme na zlú situáciu  0

Bratislava 25. januára (TASR) - Sestry vo výpovediach nechcú podľa sesterskej komory opustiť svojich pacientov. Nevidia však iný nástroj, ako poukázať na zlú situáciu v zdravotníctve. Zo zákona nemôžu štrajkovať ako učitelia.

ŠANCA: So sestrami treba rokovať, premiér by mal pomôcť ku kompromisu 20. január 2016

ŠANCA: So sestrami treba rokovať, premiér by mal pomôcť ku kompromisu  0

Bratislava 20. januára (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) by mal so sestrami rokovať a pomôcť nájsť kompromis, po ktorom by svoje výpovede stiahli a neodišli z nemocníc. Poukazuje na to mimoparlamentná strana Šanca.

Sestry vo výpovediach odniesli R. Ficovi list, pred ÚV SR na nich dozerala...(2) 19. január 2016

Sestry vo výpovediach odniesli R. Ficovi list, pred ÚV SR na nich dozerala...(2)  0

Bratislava 19. januára (TASR) - Hromadné výpovede sestier má riešiť premiér Robert Fico (Smer-SD). Vyzvali ho na to dnes šéfka sesterských odborov Monika Kavecká a prezidentka sesterskej komory Iveta Lazorová. Šéfovi kabinetu odniesli spolu s ďalšími sestrami na Úrad vlády (ÚV) SR otvorený list, v ktorom ho žiadajú o stretnutie. Pred vchod do podateľne, v ktorej mali v tom čase prestávku, ich prišli preveriť dve policajné hliadky. Z niekoľkých metrov na ne následne dozerali, až kým neodišli.

TRNAVA: Nemocnica reaguje na dnešné vyhlásenie lekárov k odchodu sestier 18. január 2016

TRNAVA: Nemocnica reaguje na dnešné vyhlásenie lekárov k odchodu sestier  0

Trnava 18. januára (TASR) - Vyjadrenie, ktoré dnes médiám poskytol predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v Trnave Patrik Princ a v ktorom konštatuje, že vedenie Fakultnej nemocnice (FN) Trnava pristupuje k situácii s výpoveďami sestier laxne a nemá plán zabezpečenia zdravotnej starostlivosti po uplynutí výpovednej doby sestier, nekorešponduje s reálnou situáciou.

MONITOR: Zdravotná starostlivosť podľa Rašiho ohrozená nie je,Uhliarik nesúhlasí 17. január 2016

MONITOR: Zdravotná starostlivosť podľa Rašiho ohrozená nie je,Uhliarik nesúhlasí  0

Bratislava 17. januára (TASR) - Zdravotná starostlivosť na Slovensku nie je podľa šéfa parlamentného výboru pre zdravotníctvo Richarda Rašiho (Smer-SD) ohrozená hromadnými výpoveďami sestier. Situácia má byť stabilizovaná aj vo fakultných nemocniciach v Žiline a Prešove, kde je najviac sestier vo výpovediach, priblížil dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V Politike. Tvrdí, že v nemocniciach sa poskytuje akútna aj plánovaná zdravotná starostlivosť.

OTS: Reakcia VšZP na klamstvá uverejnené v denníku Sme 11. január 2016

OTS: Reakcia VšZP na klamstvá uverejnené v denníku Sme  0

Bratislava 11. januára (TASR-OTS) - Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., (ďalej len „VšZP“) sa ohradzuje voči pokračujúcim snahám denníka Sme o škandalizovanie generálneho riaditeľa VšZP Ing. Miroslava Vaďuru, MPH a to šírením klamstiev a zavádzajúcich informácií.

ZDRAVIE: Odvody na zdravotné poistenie vzrástli, po novom sa platia od februára 10. január 2016

ZDRAVIE: Odvody na zdravotné poistenie vzrástli, po novom sa platia od februára  0

Bratislava 10. januára (TASR) - Nový rok priniesol zmenu výšky preddavkov na zdravotné poistenie. Odvody sa od januára zvýšili, keďže sa odvíjajú od výšky priemernej mesačnej mzdy. Poistné sa platí v aktuálnom mesiaci za ten predchádzajúci. Splatnosť je vždy do ôsmeho dňa v mesiaci. Samostatne zárobkovo činné osoby a samoplatitelia tak musia novú výšku zaplatiť do 8. februára.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »