Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Nesprávne užívanie antibiotík ohrozuje zdravie, chrípka sa nimi nedá vyliečiť 15. november 2016

Nesprávne užívanie antibiotík ohrozuje zdravie, chrípka sa nimi nedá vyliečiť  0

Bratislava 15. novembra (TASR) - Slováci užívajú antibiotiká mnohokrát zbytočne. Takýmito liekmi sa nedá vyliečiť chrípka či väčšina infekcií dýchacieho traktu, ako si mnohí pacienti myslia. "Neprináša to žiaden účinok, preto v tejto situácii netreba tlačiť na ich predpisovanie," povedala dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Jana Bendová zo Slovenskej spoločnosti všeobecného praktického lekárstva.

RADÍME: Osteoporózu netreba podcenovať, prevenciou je šport 9. november 2016

RADÍME: Osteoporózu netreba podcenovať, prevenciou je šport  0

Bratislava 9. novembra (TASR) - Za rednutím kostí nie sú len faktory, ktoré nemožno ovplyvniť ako vek, menopauza, genetika či faktory vzrastu. Ďalšie súvisia hlavne so životným štýlom. Lekári preto vyzývajú ľudí, aby túto chorobu nepodceňovali a v rámci prevencie športovali, jedli kvalitnú stravu s vysokým obsahom kalcia, vyhýbali sa alkoholu a cigaretám a dbali na dostatočný príjem vitamínu D.

ZDRAVIE: Vedľajšie účinky liekov treba hlásiť, pripomína ŠÚKL 7. november 2016

ZDRAVIE: Vedľajšie účinky liekov treba hlásiť, pripomína ŠÚKL  0

Bratislava 7. novembra (TASR) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) dostane ročne vyše 1000 hlásení o podozreniach na vedľajšie účinky liekov. V súčasnosti sa zapája do celoeurópskej kampane zameranej na podporu hlásenia takýchto podozrení. Kampaň prebieha v celej Európskej únii vrátane Slovenska oddnes do piatka 11. novembra.

OTS: Pozor na nebezpečný RS vírus 3. november 2016

OTS: Pozor na nebezpečný RS vírus  0

Bratislava 3. novembra (TASR-OTS) - Malé deti do dvoch rokov sú vo všeobecnosti oveľa zraniteľnejšie ako zvyšok populácie. Z nich najohrozenejšiu skupinu tvoria predčasne narodené deti, ktorých imunitný systém nie je úplne vyvinutý.

ZDRAVIE: Alergikov v Bratislave potrápia ešte spóry vzdušných húb 2. november 2016

ZDRAVIE: Alergikov v Bratislave potrápia ešte spóry vzdušných húb  0

Bratislava 2. novembra (TASR) - Alergikov v hlavnom meste potrápia ešte spóry vzdušných húb. TASR informovala Martina Merková z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

ZDRAVIE: Študenti môžu opäť darovať krv v Univerzitnej kvapke krvi 31. október 2016

ZDRAVIE: Študenti môžu opäť darovať krv v Univerzitnej kvapke krvi  0

Bratislava 31. októbra (TASR) - Študenti aj pedagógovia budú môcť opäť darovať krv v rámci Univerzitnej kvapky krvi. Darcov budú čakať na šiestich odberných miestach od 7. do 10. novembra a od 14. do 16. novembra. Dobročinné podujatie je určené všetkým študentom a zamestnancom Univerzity Komenského v Bratislave, ale aj darcom krvi z radov širokej verejnosti.

V okrese Rožňava hygienici evidujú desiatky prípadov hepatitídy typu A 26. október 2016

V okrese Rožňava hygienici evidujú desiatky prípadov hepatitídy typu A  0

Rožňava 26. októbra (TASR) - V okrese Rožňava hygienici evidujú desiatky prípadov vírusovej hepatitídy typu A (VHA). V tejto súvislosti prijali viaceré protiepidemické opatrenia.

RADÍME: K zdravému srdcu a cievam pomôže vláknina a zdravé tuky 24. október 2016

RADÍME: K zdravému srdcu a cievam pomôže vláknina a zdravé tuky  0

Bratislava 24. októbra (TASR) - Pre zdravé srdce, cievy a mozog je podľa odborníka na zdravý životný štýl dôležitá vláknina aj obsah zdravých tukov v strave. "Vláknina je len v rastlinných potravinách, v žiadnych živočíšnych. Rastlinná zložka by mala tvoriť väčšinu toho všetkého, čo zjeme dennodenne. Hovorí sa o dvoch tretinách, niekedy až troch štvrtinách," uviedol pre TASR obezitológ Peter Minárik.

ZDRAVIE:Chrípková sezóna sa začala, tento týždeň zatvorili pre chorobu tri školy 7. október 2016

ZDRAVIE:Chrípková sezóna sa začala, tento týždeň zatvorili pre chorobu tri školy  0

Bratislava 7. októbra (TASR) - Chrípková sezóna sa začala. Počas tohto týždňa ochorelo na chrípku a jej podobné ochorenia 4231 ľudí. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom vzrástla chorobnosť o 21,6 percenta. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

V rámci Týždňa proti rakovine sa uskutoční kampaň 5. október 2016

V rámci Týždňa proti rakovine sa uskutoční kampaň  0

Bratislava 5. októbra (TASR) - Liga proti rakovine (LPR) už po sedemnásty raz realizuje v októbri projekt s názvom Týždeň proti rakovine (10.-16. októbra) a v rámci neho preventívnu kampaň, ktorej cieľom je pripomenúť ľuďom dôležitosť starostlivosti o svoje zdravie.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »