Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Viaceré nové medicínske technológie používajú Slováci medzi prvými v Európe 16. jún 2016

Viaceré nové medicínske technológie používajú Slováci medzi prvými v Európe  0

Bratislava 16. júna (TASR) - Moderné medicínske technológie pomáhajú zlepšovať životy aj slovenských pacientov. Niektoré novinky sme zaviedli medzi prvými v Európe. Ide napríklad o magnetickej rezonancii odolný neurostimulátor zabraňujúci vnímaniu bolesti chrbta, rovnako odolný kardiostimulátor či miniatúrne EKG schopné predvídať cievnu mozgovú príhodu. Najnovšiu inzulínovú pumpu majú slovenskí diabetici k dispozícii skôr ako tí v USA.

PREŠOV: Letná divadelná kvapka krvi prinesie aj ukážky prvej pomoci 13. jún 2016

PREŠOV: Letná divadelná kvapka krvi prinesie aj ukážky prvej pomoci  0

Prešov 13. júna (TASR) – Prešovčania môžu v utorok (14.6.) prísť darovať krv do novej budovy Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Mobilný odber krvi začne ráno od 8.00 h a bude trvať tri hodiny. Podujatie pod názvom Letná divadelná kvapka krvi s Kauflandom sa koná na Svetový deň darcov krvi.

MZ: T. Drucker chce nemocniciam vrátiť vlastné lekárne, súkromníci majú skončiť 12. jún 2016

MZ: T. Drucker chce nemocniciam vrátiť vlastné lekárne, súkromníci majú skončiť  0

Bratislava 12. júna (TASR) - Zo štátnych nemocníc majú postupne zmiznúť súkromné lekárne. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) chce, aby mali finančný úžitok z prevádzkovania lekární v nemocničných areáloch predovšetkým samotné nemocnice, uviedla hovorkyňa rezortu Stanislava Pondelová.

ÚVZ SR: Varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami 9. jún 2016

ÚVZ SR: Varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami  0

Bratislava 9. júna (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Českej republike, Belgicku a vo Francúzsku. Môžu sa nachádzať aj na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická.

ZDRAVIE: Hygienici kontrolovali zmrzlinárne po celom Slovensku, našli nedostatky 8. jún 2016

ZDRAVIE: Hygienici kontrolovali zmrzlinárne po celom Slovensku, našli nedostatky  0

Bratislava 8. júna (TASR) – Nedávne celoslovenské kontroly prevádzok predávajúcich nebalenú zmrzlinu poukázali pred letnou sezónou na viaceré nedostatky. V niektorých vzorkách zmrzlín našli hygienici napríklad koliformné baktérie či kvasinky, v poriadku neboli priestory alebo hygiena zamestnancov. Vyplýva to z výsledkov kontrol regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

TRNAVA: Dni zdravia sa „natiahli“ z dvoch dní na týždeň 6. jún 2016

TRNAVA: Dni zdravia sa „natiahli“ z dvoch dní na týždeň  0

Trnava 6. júna (TASR) – Tohtoročné Dni zdravia v Trnave budú mať inú a podstatne bohatšiu podobu ako ich predchádzajúcich 20 ročníkov. Potrvajú namiesto dvoch dní celý týždeň, od nedele 12. júna do soboty 18. júna a z centra mesta sa posunú aj do okrajových štvrtí.

RÚVZ: Príroda tento rok alergikom nepraje, kvitne takmer všetko 5. jún 2016

RÚVZ: Príroda tento rok alergikom nepraje, kvitne takmer všetko  0

Banská Bystrica 5. júna (TASR) – Peľ ihličnanov, najmä borovice a smreka, dominoval v končiacom sa týždni na väčšine územia Slovenska. Uviedla to hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová s tým, že hneď za ním možno, čo sa početnosti týka, zaradiť peľ tráv z čeľade lipnicovitých.

KROMPACHY: Personál nemocnice školia o správnej hygiene a dezinfekcii rúk 26. máj 2016

KROMPACHY: Personál nemocnice školia o správnej hygiene a dezinfekcii rúk  0

Krompachy 26. mája (TASR) - Nemocnica Krompachy v týchto dňoch začala s aktívnym vzdelávaním všetkých svojich zamestnancov. Pod vedením námestníčky pre ošetrovateľstvo Marty Müllerovej budú všetci zdravotnícki a nezdravotnícki pracovníci preškolení, aby ovládali zásady hygieny rúk a postup ich dezinfekcie. Edukácia personálu bude trvať do konca júna 2016. Zatiaľ bolo preškolených 85 zamestnancov.

ASAP: Vyššie právomoci sestier v ošetrovateľstve by boli pre pacienta benefitom 12. máj 2016

ASAP: Vyššie právomoci sestier v ošetrovateľstve by boli pre pacienta benefitom  0

Bratislava 12. mája (TASR) – Ošetrovateľstvo na Slovensku potrebuje vyššiu samostatnosť a kompetencie podľa stupňa vzdelania sestier a špecializácie. Poukázala na to dnes Asociácia sestier a pacientov (ASAP).

B. BYSTRICA: Chrípka v kraji ustupuje, no môže ešte pohroziť 24. apríl 2016

B. BYSTRICA: Chrípka v kraji ustupuje, no môže ešte pohroziť  0

Banská Bystrica 24. apríla (TASR) - Kým uplynulý týždeň bol v Banskobystrickom kraji v znamení výrazného zvýšenia výskytu akútnych respiračných ochorení (ARO), ako aj chrípkových ochorení (CHPO), vývoj v aktuálnom kalendárnom týždni naznačuje, že chrípka pomaly odchádza. Epidemiológovia však upozorňujú, že aj vzhľadom na vývoj tohtoročného počasia to nemusí byť jej posledné slovo.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »