Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

ÚVZ SR: Proti chrípke sa dalo zaočkovať necelých päť percent Slovákov 10. 2016

ÚVZ SR: Proti chrípke sa dalo zaočkovať necelých päť percent Slovákov  0

Bratislava 10. augusta (TASR) – Proti chrípke sa dalo v chrípkovej sezóne 2015/2016 zaočkovať necelých päť percent Slovákov. Hoci to hradili zdravotné poisťovne, túto možnosť využilo asi 4,5 percenta ľudí, čo je o niečo menej ako v sezóne 2014/2015. Vyplýva to zo správy Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorý v lete pravidelne vydáva hodnotenie uplynulej chrípkovej sezóny.

KOŠICE: Časť firiem nemá podľa hygienikov zabezpečený zdravotný dohľad 9. 2016

KOŠICE: Časť firiem nemá podľa hygienikov zabezpečený zdravotný dohľad  0

Košice 9. augusta (TASR) – Zamestnávatelia majú od roku 2014 povinnosť zabezpečiť pre všetkých pracovníkov zdravotný dohľad pracovnou zdravotnou službou (PZS). Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach skontroloval takmer 3000 subjektov, časť z nich si zákonnú povinnosť nesplnila.

ZDRAVIE: V najbližších dňoch bude pribúdať najmä peľ paliny a ambrózie 7. 2016

ZDRAVIE: V najbližších dňoch bude pribúdať najmä peľ paliny a ambrózie  0

Banská Bystrica 7. augusta (TASR) - Výhľad na najbližšie dni nie je pre polinotikov priaznivý, odborníci upozorňujú, že pribúdať bude najmä peľ inváznych rastlín - paliny a ambrózie. Navyše, vlhko a teplo prinesie nárast denných koncentrácií spór húb (plesní).

BBSK: Chorých na chrípku pribudlo, najviac trápi okresy Žarnovica a Lučenec 31. 2016

BBSK: Chorých na chrípku pribudlo, najviac trápi okresy Žarnovica a Lučenec  0

Banská Bystrica 31. júla (TASR) – Až 3,5-násobne vyšší výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO) zaznamenali epidemiológovia v Banskobystrickom kraji v tomto týždni. Výskyt chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) zostal približne rovnaký ako v predchádzajúcom týždni. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

ZDRAVIE:Koncentrácie peľu bylín i drevín v ovzduší boli počas tohto týždňa nízke 24. 2016

ZDRAVIE:Koncentrácie peľu bylín i drevín v ovzduší boli počas tohto týždňa nízke  0

Banská Bystrica 24. júla (TASR) – Ochladenie a zrážková činnosť v posledných dňoch sa podpísali na poklese množstva peľu v ovzduší. TASR o tom informovala Janka Lafférsová z oddelenia lekárskej mikrobiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ktorý je koordinátorom peľovej informačnej služby na Slovensku.

RADÍME: Cez horúčavy treba piť pravidelne v malých dávkach,malinovky sa nerátajú 11. 2016

RADÍME: Cez horúčavy treba piť pravidelne v malých dávkach,malinovky sa nerátajú  0

Bratislava 11. júla (TASR) - Na Slovensko prichádza tretia vlna horúčav. Netreba preto zabúdať na pravidelný pitný režim. Vodu je podľa lekárov potrebné piť aj vtedy, keď človek nepociťuje smäd. A to v menších dávkach.

ZDRAVIE: Úľavu alergikom neprinesú ani najbližšie dni 3. 2016

ZDRAVIE: Úľavu alergikom neprinesú ani najbližšie dni  0

Banská Bystrica 3. júla (TASR) - Úľavu nepocítia alergici ani v najbližších dňoch, pretože peľová sezóna silne alergizujúcich tráv z čeľade lipnicovitých pokračuje tzv. druhým kvitnutím. "Trávy ostávajú najvýznamnejším alergénom pre najbližšie týždne, kým nepribudne palina a ambrózia," informovala Mária Tolnayová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

OSZZS: Pre horúčavy skolabovali desiatky ľudí 25. jún 2016

OSZZS: Pre horúčavy skolabovali desiatky ľudí  0

Bratislava 25. júna (TASR) - Horúčavy, ktoré zasiahli Slovensko, zamestnávajú záchranárov. Od piatka (24.6.) do dnešného obeda skolabovalo 187 ľudí. Najviac prípadov sa podľa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby zaznamenalo v Bratislavskom kraji.

RÚVZ: Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Žilinskom kraji klesla o 9,1 % 25. jún 2016

RÚVZ: Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Žilinskom kraji klesla o 9,1 %  0

Žilina 25. júna (TASR) - Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) v Žilinskom kraji v 25. kalendárnom týždni v porovnaní s predchádzajúcim týždňom mierne klesla - o 9,1 percenta, čo predstavuje 1010,3 chorých na 100.000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

RADÍME: Za citlivými zubami môže byť zubný kaz 20. jún 2016

RADÍME: Za citlivými zubami môže byť zubný kaz  0

Bratislava 20. júna (TASR) - Precitlivenosť zubov pri konzumácii zmrzliny či studených nápojov je podľa odborníkov veľmi často spôsobená zubným kazom. "Treba si uvedomiť, že každý zdravý zub by mal reagovať na chlad. Ak je však citlivosť neprimeraná, môže ísť o príznaky viacerých problémov, nielen zubného kazu," hovorí Libor Michna z bratislavskej stomatologickej kliniky ArtDentistic.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »