Novinky | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

BRATISLAVA: V Karlovej Vsi sa uskutoční hromadný odber krvi 10. február 2016

BRATISLAVA: V Karlovej Vsi sa uskutoční hromadný odber krvi  0

Bratislava 10. februára (TASR) - Bratislavská Karlova Ves prispeje k záchrane životov. Mestská časť organizuje s Národnou transfúznou službou (NTS) SR prvýkrát hromadný odber krvi.

USA: Sýrski utečenci budú potrebovať psychologickú pomoc, upozornili odborníci 10. február 2016

USA: Sýrski utečenci budú potrebovať psychologickú pomoc, upozornili odborníci  0

Boston 10. februára (TASR) - Odborníci na duševné zdravie varujú, že sýrski utečenci, ktorí podľa očakávania prídu v nasledujúcich mesiacoch do USA vo veľkých počtoch, budú potrebovať liečbu posttraumatickej stresovej poruchy. Uviedla to dnes agentúra AP.

ZDRAVIE: Sestry vývoj situácie neprekvapil, tvrdí šéfka sesterskej komory 8. február 2016

ZDRAVIE: Sestry vývoj situácie neprekvapil, tvrdí šéfka sesterskej komory  0

Bratislava 8. februára (TASR) - Dnešná situácia ohľadne riešenia hromadných výpovedí sestier sa podľa prezidentky sesterskej komory Ivety Lazorovej vyvíja tak, ako očakávali. Sestry sa na rokovaniach vo fakultných nemocniciach v Prešove a Žiline dozvedeli, že zariadenia nepotrebujú všetky sestry, ktoré odišli, keďže časť z nich už nahradili. Rovnaký odkaz prišiel aj z trnavskej nemocnice.

ÚV SR: Premiér nevidí dôvod na to, aby sa sestrám vo výpovediach zvýšili mzdy 7. február 2016

ÚV SR: Premiér nevidí dôvod na to, aby sa sestrám vo výpovediach zvýšili mzdy  0

Bratislava 7. februára (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) nevidí dôvod na to, aby sa sestrám vo výpovediach zvýšili platy oproti ostatným. Sesterská komora aj odbory avizovali, že sestry sa vrátia do nemocníc, pokiaľ im v pracovných zmluvách zagarantujú vyššie mzdy ako od začiatku roka priniesol nový zákon o platoch zdravotníkov. Tie pôvodne žiadali v memorande, ktoré predložili vláde, pre všetky sestry.

V. ČISLÁK: Požiadavky sestier vo FNsP Žilina sú splnené 4. február 2016

V. ČISLÁK: Požiadavky sestier vo FNsP Žilina sú splnené  0

Žilina 4. februára (TASR) – Minister zdravotníctva Viliam Čislák dnes na stretnutí v Žiline povedal sestrám, ktoré pre hromadné výpovede odišli z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline, že ich požiadavky sú splnené a presvedčiť sa o tom môžu individuálne na personálnom oddelení nemocnice.

R. FICO: Nie som pacientom kliniky doktora Kostku 3. február 2016

R. FICO: Nie som pacientom kliniky doktora Kostku  0

Bratislava 3. februára (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) dnes odmietol, že by patril medzi prominentov, ktorí vyžívajú služby Kliniky Kostka. "Chcem povedať veľmi jasne, aby neboli žiadne pochybnosti, ja nie som pacientom kliniky pána doktora Kostku," povedal šéf kabinetu.

Brazília: Prezidentka povolila v súvislosti so zikou vstup na súkromné pozemky 1. február 2016

Brazília: Prezidentka povolila v súvislosti so zikou vstup na súkromné pozemky  0

Rio de Janeiro 1. februára (TASR) - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová povolila dnes zdravotníkom v prípade nutnosti vstup na súkromné pozemky, a to aj s použitím sily. Informovala o tom agentúra Reuters.

ZDRAVIE: Od pondelka majú z nemocníc odísť stovky sestier 31. január 2016

ZDRAVIE: Od pondelka majú z nemocníc odísť stovky sestier  0

Bratislava 31. januára (TASR) - Väčšine sestier, ktoré podali hromadné výpovede, dnes plynie posledný deň výpovednej lehoty. Od pondelka by tak podľa údajov sesterskej komory malo z nemocníc odísť 602 sestier, ďalších 122 tak má urobiť od marca. Najviac sestier má chýbať v prešovskej (314) a žilinskej (179) nemocnici. Výpovede podali sestry celkovo v 11 nemocniciach - v Košiciach, Trnave, Poprade, Bojniciach, Žiline, Prešove, Martine, Trenčíne, Dolnom Kubíne, Trstenej a Čadci. Stovky ich však neskôr stiahli.

ZDRAVIE: Chorých na ARO pribudlo vrátane prípadov chrípky 29. január 2016

ZDRAVIE: Chorých na ARO pribudlo vrátane prípadov chrípky  0

Bratislava 29. januára (TASR) - Chorých na akútne respiračné ochorenia, ako aj na chrípku počas 4. týždňa na Slovensku pribudlo. Lekári nahlásili 4863 prípadov chrípky a jej podobných ochorení. Počas týždňa bolo zaznamenaných celkovo 50.389 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky. Najviac chorých je v Žilinskom kraji.

Brazílska prezidentka zvolala stretnutie o likvidácii komárov a vírusu zika 28. január 2016

Brazílska prezidentka zvolala stretnutie o likvidácii komárov a vírusu zika  0

Brazília 28. januára (TASR) - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová zvolala na 2. februára stretnutie členských štátov juhoamerického obchodného bloku Mercosur, na ktorom budú diskutovať o tom, ako spoločne zlikvidovať komára druhu Aedes aegypti a vírus zika, ktorý prenáša. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

« späť      21 22 23 24 25 26 27 28 29 30      ďalej »