BBSK: Chorých na chrípku pribudlo, najviac trápi okresy Žarnovica a Lučenec | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

BBSK: Chorých na chrípku pribudlo, najviac trápi okresy Žarnovica a Lučenec

31. 2016
Banská Bystrica 31. júla (TASR) – Až 3,5-násobne vyšší výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO) zaznamenali epidemiológovia v Banskobystrickom kraji v tomto týždni. Výskyt chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) zostal približne rovnaký ako v predchádzajúcom týždni. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Na ARO je v súčasnosti chorých 1435 ľudí, čo predstavuje prepočítanú chorobnosť takmer 500 prípadov na 100.000 osôb. Chorobnosť na CHPO predstavuje vyše 40 na 100.000 obyvateľov, čo je o vyše 50 percent viac v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška.

Najvyšší počet chorých na ARO je v okresoch Lučenec, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Rimavská Sobota, ale aj v Žarnovici, Revúcej a v Banskej Bystrici. S chrípkou bojujú pacienti najmä v okresoch Žarnovica a Lučenec. Najviac choré sú najmenšie deti a ekonomicky aktívne obyvateľstvo.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0