NITRA: Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

NITRA: Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe

29. marec 2016
Nitra 29. marca (TASR) – Chrípka v Nitrianskom kraji je na ústupe. Podľa informácií z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo na území kraja v 12. týždni hlásených 5991 akútnych respiračných ochorení, z toho šlo o chrípku v 858 prípadoch.

"Predstavuje to pokles chrípky a chrípke podobných ochorení o 26,6 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu," uvádza sa v správe RÚVZ.

Aj napriek poklesu musel byť v 12. kalendárnom týždni prerušený výchovno-vzdelávací proces v štyroch materských a jednej základnej škole v okresoch Levice, Komárno, Nitra a Topoľčany.

Najviac chorých bolo v skupine nula až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 117 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 47 percent zápalov prínosových dutín, 18 percent zápalov pľúc a 35 percent zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 49 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 53 percent lekárov pre dospelých.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0