VYJADRENIE: Potičný: Pacienti by mali žiadať vyšetrenie | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

VYJADRENIE: Potičný: Pacienti by mali žiadať vyšetrenie

21. december 2015
Bratislava 21. decembra (TASR) - Onkologickí pacienti, ktorí majú podozrenie, že v Národnom onkologickom ústave v Bratislave nedostali adekvátne ošetrenie, by mali kontaktovať svojho ošetrujúceho onkológa a žiadať dodatočné vyšetrenia. Zhodli sa na tom lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný a Mirina Hochelová a Eva Bacigalová z občianskeho združenia Amazonky, ktoré združuje ženy liečiace na karcinóm prsníka.

„Pacienti sa obracajú na pacientské organizácie aj na samosprávny kraj so žiadosťami o radu. Tou najčastejšou je, či pacientom v NOÚ bola podávaná správna liečba,“ vyjadril sa po stretnutí lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný.

Bratislavský samosprávny kraj od minulého týždňa, odkedy boli medializované informácie o podozrení z trestného činu  krádeže onkologických liekov v NOÚ Bratislava, hľadá spôsoby, ako pomôcť pacientom, ktorí sa naň obracajú a ktorí majú pochybnosti o priebehu svojej liečby. Pacienti sa v tomto prípade môžu obrátiť na svojho ošetrujúceho lekára a žiadať revíziu vlastnej liečby.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0