OTS: Odporúčania na liečbu rakoviny prsníka budú aktualizované vo veľa jazykoch | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

OTS: Odporúčania na liečbu rakoviny prsníka budú aktualizované vo veľa jazykoch

5. október 2020

Odborné odporúčania na liečbu rakoviny prsníka založené na najnovších dôkazoch budú aktualizované vo viacerých jazykoch

Prebiehajú priebežné aktualizácie pokynov NCCN pre rakovinu prsníka v čínštine, angličtine, francúzštine, japončine, kórejčine, španielčine, poľštine a portugalčine, ktoré sú zadarmo online na stránke NCCN.org/global. Ak chcete získať viac informácií, sledujte #NCCNGlobal.

Nadácia NCCN organizuje 8. a 12. októbra bezplatné webináre o metastatickom karcinóme prsníka pre pacientov a ošetrovateľov na adrese NCCN.org/patients.

Plymouth Meeting, Pensylvánia 5. októbra (TASR/OTS/PRNewswire) - Počas mesiaca povedomia o rakovine prsníka, ktorý prebieha tento október, Národná komplexná sieť pre rakovinu® (National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) zdieľa a aktualizuje dôkazy a odporúčania založené na konsenze odborníkov, ktoré vedú k optimálnym výsledkom pre ľudí s rakovinou prsníka.

Preklady anglických Pokynov od NCCN® pre rakovinu prsníka boli nedávno aktualizované do čínštiny, japončiny a španielčiny. Momentálne dostupná kórejská, francúzska, poľská a portugalská verzia bude aktualizovaná do konca mesiaca. Všetky sú zadarmo na NCCN.org/global.

"Rakovina prsníka má veľmi vysokú mieru vyliečenia, ale zostáva najčastejšou rakovinou a najčastejšou príčinou úmrtí žien na rakovinu na celom svete," uviedol Robert W. Carlson, MD, výkonný riaditeľ NCCN a emeritný profesor medicíny na Stanford University Medical Center, ktorý sa špecializuje na rakovinu prsníka.

"Chceme, aby poskytovatelia zdravotnej starostlivosti mali prístup k starostlivo prevereným liečebným odporúčaniam zahrnutým v pokynoch NCCN. Preto vždy hľadáme spôsoby, ako zvýšiť čitateľnosť a dostupnosť týchto zdrojov."

NCCN tiež prispôsobuje pokyny NCCN odstupňovaným a pragmatickým prístupom kvôli rôznym dostupnostiam zdrojov v krajinách s nízkym a stredným príjmom, ktoré sa nazývajú Rámec NCCN pre stratifikáciu pokynov NCCN (NCCN Framework™). Existujú aj medzinárodné prispôsobenia pokynov NCCN pre rakovinu prsníka pre región Blízkeho východu a severnej Afriky (MENA) a Španielska, ako aj harmonizované pokyny NCCN TM pre subsaharskú Afriku a Karibik, všetky vypracované v spolupráci s regionálnymi odborníkmi na onkológiu.

Pokyny NCCN pre rakovinu prsníka slúžili aj ako základ pre vytvorenie troch zväzkov Pokynov NCCN pre pacientov®, ktoré majú pacientom s rakovinou pomôcť hovoriť so svojimi lekármi o najlepších možnostiach liečby duktálneho karcinómu in situ (DCIS), invazívneho karcinómu prsníka, a metastatického karcinómu prsníka.

"Rozširujeme naše vedomosti o tomto ochorení rýchlym tempom," uviedol William J. Gradishar, MD, Komplexné centrum pre rakovinu Roberta H. Lurieho, Northwestern University, predseda panelu pre pokyny NCCN pre rakovinu prsníka. "Už tento rok sme vykonali šesť aktualizácií hlavných pokynov pre rakovinu prsníka. Zahŕňajú niekoľko nových liečebných odporúčaní týkajúcich sa manažmentu, štádií a zvláštnych okolností, ako je tehotenstvo."

NCCN má tiež samostatné pokyny týkajúce sa tém, ako je skríning, genetické/rodinné hodnotenie rizika, znižovanie rizika a podporná starostlivosť.

Pokyny NCCN pre rakovinu prsníka boli v roku 2019 stiahnuté viac ako 890.000-krát, čo z nich robí najsťahovanejšie pokyny NCCN zo všetkých typov rakoviny. Najmenej, 335.000 týchto stiahnutí pochádzalo zo štátov mimo USA, z toho viac ako 36.000 zo Španielska a z Mexika, 31.000 z Číny a 21.000 z Brazílie. Neanglické verzie boli stiahnuté viac ako 4000-krát.

Navštívte NCCN.org/global, kde sa dozviete viac o všetkých dostupných zdrojoch týkajúcich sa rakoviny, a zapojte sa do konverzácie s hashtagom #NCCNGlobal.

Webinár pre pacientov s rakovinou prsníka zdarma

Nadácia NCCN® organizuje 8. a 12. októbra 2020 dva bezplatné webináre pre pacientov o metastatickom karcinóme prsníka, ktoré sú založené na Pokynoch NCCN pre pacientov.

Navštívte stránku nccn.org/patients/reZdrojs/breast-cancer-2020.aspx pre viac informácií a registráciu.

O národnej onkologickej sieti National Comprehensive Cancer Network

The National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) je nezisková aliancia popredných onkologických centier, ktoré sa venujú starostlivosti o pacientov, výskumu a vzdelávaniu. NCCN sa usiluje o zlepšovanie a zabezpečenie kvality, efektívnosti a účinnosti liečby rakoviny, aby pacienti mohli žiť lepší život. Odporúčané postupy pre klinickú prax v onkológii NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology (NCCN Guidelines®) poskytujú transparentné dôkazy, ako aj podporené a odborníkmi odsúhlasené odporúčania pre liečbu a prevenciu rakoviny - vrátane podporných služieb. Tieto odporúčania sú považované za uznávaný štandard klinickej starostlivosti a politikou pre liečbu rakoviny.

Ide o najobsiahlejšie a najčastejšie aktualizované pokyny zo všetkých odvetví medicíny. Pokyny pre pacientov NCCN Guidelines for Patients® prinášajú odborné informácie o liečbe rakoviny pre pacientov a ošetrujúce osoby, a to vďaka podpore nadácie NCCN Foundation®.

NCCN tiež podporuje sústavné vzdelávanie, globálne iniciatívy, politiku, a spoluprácu v oblasti výskumu a publikovanie v onkológii. Ďalšie informácie nájdete na stránkach NCCN.org alebo môžete NCCN sledovať na sociálnych sieťach Facebook @NCCNorg, Instagrame @NCCNorg a Twitteri @NCCN.

1 Vaddepally. J Clin Oncol 36, suppl 30; abstr 47, 2018, https://meetinglibrary.asco.org/record/166668/abstract.

Media Contact:

Rachel Darwin

267-622-6624

darwin@nccn.org  

Fotografia -https://mma.prnewswire.com/media/1306011/NCCN_Breast_Cancer_Guidelin es_Translations.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/441768/NCCN_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0