Zdravie: Chorých na chrípku na celom Slovensku ubudlo | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Zdravie: Chorých na chrípku na celom Slovensku ubudlo

29. marec 2018
Bratislava 29. marca (TASR) – Počet chorých na chrípku vo všetkých krajoch Slovenska postupne klesá.

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v poslednom období klesla o 20,9 percenta a na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) o 29,3 percenta. Upozorňuje na to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Svoje brány zavrelo tento týždeň 15 škôl.

Počas týždňa nahlásili lekári 36.743 ľudí chorých na ARO, v porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť klesla o takmer 21 percent. Najviac chorých bolo v Trenčianskom kraji, najmenej v Žilinskom kraji. Najvyššia chorobnosť na ARO bola zaznamenaná vo vekovej skupine detí do piatich rokov.

Ako CHPO bolo v 13. kalendárnom týždni hlásených 3556 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť klesla o 29,3 percenta. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Bratislavskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine detí do piatich rokov.

V priebehu týždňa bol nahlásený jeden prípad ťažkého akútneho respiračného ochorenia (SARI). "Od začiatku chrípkovej sezóny 2017/2018 lekári zaznamenali 42 prípadov SARI, v deviatich prípadoch sa ochorenie skončilo úmrtím," povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas z ÚVZ SR.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0