Zdravie: Chorobnosť v BBSK pomaly klesá, najviac chrípky je v okrese B. Bystrica | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Zdravie: Chorobnosť v BBSK pomaly klesá, najviac chrípky je v okrese B. Bystrica

17. marec 2018
Banská Bystrica 17. marca (TASR) – Výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO), ako aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) v Banskobystrickom kraji poklesol v porovnaní s uplynulým týždňom.

Počet ARO v tomto týždni bol nižší o desatinu, CHPO o polovicu. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. Epidemiológovia však nevylučujú, že chorobnosť porastie.

Ako dodala, z dôvodu zvýšenej chorobnosti na ARO bola uzatvorená Materská škola v Hodruši-Hámroch v okrese Žarnovica, kde ochorelo 90 percent detí.

RÚVZ eviduje v kraji 6098 prípadov ARO, čo je chorobnosť takmer 1840 prípadov na 100.000 obyvateľov. Najviac chorých je v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec, Revúca a Banská Bystrica. U CHPO zaznamenal 382 ochorení, čo predstavuje chorobnosť 115 na 100.000 osôb, a to najmä v okresoch Banská Bystrica, Lučenec a Poltár.

Podľa Tolnayovej RÚVZ Rimavská Sobota hlásil v týchto dňoch v súvislosti s už desiatimi potvrdenými prípadmi epidémie žltačky, ktorá sa začala koncom septembra 2017 v okrese Revúca, ďalšie ochorenie u osemročného dieťaťa z lokality s nízkym hygienickým štandardom.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0