BSK: Počet chorých v kraji na chrípku a akútne respiračné ochorenia poklesol | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

BSK: Počet chorých v kraji na chrípku a akútne respiračné ochorenia poklesol

23. február 2018
Bratislava 23. februára (TASR) – Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku v Bratislavskom kraji oproti minulému týždňu poklesol. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave zaznamenal v tomto týždni celkovo 897 ochorení na chrípku a jej podobné ochorenia a 6617 ochorení na ARO.

Naďalej však platí zákaz návštev vo viacerých zdravotníckych zariadeniach v Bratislavskom kraji. TASR o tom informoval regionálny hygienik Otakar Fitz.

Úrad zaevidoval v tomto týždni celkom 6617 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 3320,2 prípadov na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. V minulom týždni bola chorobnosť na úrovni 5923,1 prípadov na 100.000 osôb. Najvyššia chorobnosť na ARO bola vo vekovej skupine 15- až 19-ročných a z hľadiska okresov v Bratislave I a Bratislave V.

Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia bola 450,1 prípadov na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, s absolútnym počtom 897 ochorení. V minulom týždni bola chorobnosť 517,2 prípadov na 100.000 osôb. Najviac ochorení na chrípku bolo vo vekovej kategórii 19- až 24-ročných. Výskyt ARO a chrípky bol sporadický a komplikácie boli hlásené u 250 prípadov z celkového počtu ochorení.

Regionálny úrad upozorňuje, že naďalej platí zákaz návštev vo viacerých klinikách a oddeleniach v Nemocnici Ružinov, Nemocnici akademika L. Dérera na Kramároch, Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke a Nemocnici Staré Mesto. Zákaz návštev platí aj v Nemocnici Malacky, Národnom ústave detských chorôb, Národnom ústave srdcovocievnych chorôb a v Národnom onkologickom ústave v Bratislave.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0