Zdravie: Chrípka v BBSK naberá podľa odborníkov na skutočnej sile | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Zdravie: Chrípka v BBSK naberá podľa odborníkov na skutočnej sile

3. február 2018
Banská Bystrica 3. februára (TASR) – Banskobystrický kraj (BBSK) sa z hľadiska početnosti výskytu chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) v aktuálnom kalendárnom týždni zaradil na prvé priečky v rámci celej SR.

Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová s tým, že výskyt týchto ochorení stúpol v medzitýždňovom porovnaní o 51 percent.

„V piatom kalendárnom týždni evidoval RÚVZ celkovo 1353 prípadov CHPO, čo znamená chorobnosť 386 chorých na 100.000 obyvateľov. Aktuálny výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) je 8700 prípadov, čo predstavuje prepočítanú chorobnosť 2463 pacientov na 100.000 obyvateľov,“ konkretizovala hovorkyňa.

Najvyšší počet chorých na ARO je podľa jej slov v okresoch Zvolen (1245 chorých), Lučenec (1195), Brezno (790) a Banská Bystrica (770). „CHPO najviac postihli obyvateľov okresov Zvolen, Brezno, Revúca a Banská Bystrica. Z hľadiska veku ochorenia na ARO aj CHPO najviac postihujú vekovú skupinu ekonomicky aktívneho obyvateľstva, nasleduje veková skupina detí základných škôl a skupinu najmenších do šesť rokov,“ priblížila Tolnayová s tým, že najmenej prípadov ARO aj CHPO sa vyskytuje medzi seniormi.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0