BBSK: Vyššia chorobnosť zatvára školy, chrípka trápi najviac Lučenčanov | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

BBSK: Vyššia chorobnosť zatvára školy, chrípka trápi najviac Lučenčanov

20. január 2018
Banská Bystrica 20. januára (TASR) – Počty chorých v Banskobystrickom kraji stúpajú a vyššia chorobnosť zatvára školy. Výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) i chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) sa ako každoročne o tomto čase zvýšil, čo epidemiológov neprekvapilo.

TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. V medzitýždňovom porovnaní chrípka stúpla takmer o 43 percent. RÚVZ eviduje 6023 prípadov ARO a 659 chrípkových ochorení.

"Chorobnosť na bežné zimné ochorenia horných dýchacích ciest aktuálne predstavuje 1830 prípadov na 100.000 obyvateľov kraja, na chrípku vyše 200 prípadov na 100.000 ľudí," konštatovala Tolnayová. Najvyšší počet chorých na ARO je v okresoch Zvolen, Lučenec, Žarnovica, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. CHPO najviac trápi ľudí v okresoch Lučenec, Zvolen, Brezno a Krupina.

Podľa Tolnayovej pre vysokú chorobnosť je prerušené vyučovanie na základných (ZŠ) a materských školách (MŠ) v troch okresoch kraja, a to v ZŠ Okružná v Banskej Bystrici, v okrese Lučenec v MŠ v Čamovciach a vo Zvolenskom okrese v MŠ v obci Babiná.

Najviac chorých je medzi ekonomicky aktívnym obyvateľstvom a žiakmi škôl.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0