BOJNICE: Do modernizácie prístrojového vybavenia NsP išlo viac ako 645.000 eur | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

BOJNICE: Do modernizácie prístrojového vybavenia NsP išlo viac ako 645.000 eur

21. február 2016
Bojnice 21. februára (TASR) - Viac ako 645.000 eur išlo v minulom období do modernizácie prístrojového vybavenia Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Dovedna 24 nových prístrojov financovaných z príspevkov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), vlády a vlastných zdrojov nemocnice bude môcť využívať viacero oddelení tohto zdravotníckeho zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Informovala o tom Jana Paulínyová, vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

"Nové prístroje budú pacientom slúžiť na internom, očnom, pľúcnom či urologickom oddelení. K najdrahším prírastkom do vybavenia nemocnice patrí napríklad echokardiograf, ktorý nahradil starý sonografický prístroj v havarijnom stave, fakoemulzifikačný prístroj na operácie predného segmentu oka, nové dýchacie prístroje potrebné k resuscitácii a podpore dýchania, ale aj anestéziologický prístroj kľúčový pre dennodenné zákroky v nemocnici," priblížil riaditeľ NsP v Bojniciach Ivan Gašparovič.

Na nákup prístrojov prispel TSK zo svojho rozpočtu sumou viac ako 386.000 eur, nemocnicu podporila aj vláda SR čiastkou 100.000 eur. Viac ako 161.000 eur predstavujú vlastné zdroje NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach a sponzorské príspevky (6000 eur).

Bojnická nemocnica, ako ďalej ozrejmil Gašparovič, v súčasnosti intenzívne pracuje aj na otvorení novej očnej ambulancie, na ktorú prispela vláda SR. Zdravotnícke zariadenie obstaralo všetky potrebné prístroje a pripravilo jej priestory, pričom ambulanciu sprevádzkuje už v najbližšom období.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0