ZDRAVIE: Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

ZDRAVIE: Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku

18. február 2016
Bratislava 18. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Českej republike, Taliansku a Írsku. Tieto produkty sa môžu nachádzať aj na Slovensku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Prvým výrobkom je gélový vosk Berrywell Professional haircare pôvodom z Nemecka. Výrobok sa nachádza v 51-ml plastovom tégliku oranžovej farby. Vo vosku sa nachádza látka isobutylparaben.

Ďalším nebezpečným výrobkom je farba na tetovanie s názvom Light red, značky American Eternal Ink, pôvodom z USA. Výrobok sa nachádza v 30-ml fľaške a obsahuje aromatické amíny.

Hygienici upozorňujú aj na krémový make-up Halloween Make up cream pôvodom z Číny. Kozmetika sa nachádza v plastovej tube zabalenej do plastového obalu. Vo výrobku bol zistený prekročený počet mikroorganizmov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Diskusia 0