Kyselina alfa-lipoová pomáha diabetikom | Šanca pre zdravie - portál o zdraví

Sú pre vás raňajky prioritou?

Áno, samozrejme.

Nie, neraňajkujem.

Sú, ale nemám čas sa naraňajkovať.

Neviem odpovedať na danú otázku.

Odoberajte naše novinky!

Kyselina alfa-lipoová pomáha diabetikom

27. marec 2012
O cukrovke sa hovorí, že síce nebolí, zato má však veľmi nepriaznivé dôsledky. Neustále zvýšená hladina cukru v krvi spôsobuje okrem iného poškodenie jemných nervových zakončení, tzv. diabetickú neuropatiu.

Tieto nepríjemné prejavy pomáha eliminovať kyselina alfa-lipoová, ktorú obsahuje prípravok Dialevel.

Diabetická neuropatia vzniká plazivo a jej najčastejšou formou je postihnutie nervových vláken, ktorými cítime dotyk či bolesť, najčastejšie na dolných, neskôr i horných končatinách. Prvým prejavom diabetickej neuropatie je necitlivosť kože na podnety alebo postihnutý cíti niečo úplne odlišné, ako by mal (napr. zimu namiesto tepla). Nebezpečenstvo sa skrýva predovšetkým v zníženej schopnosti vnímať bolesť. V dôsledku prehliadnutých zranení často dochádza k ťažkému poškodeniu končatiny. Môžu byť postihnuté aj nervy v ďalších oblastiach, vrátane tzv. vegetatívneho nervstva.

Kyselina alfa-lipoová je látka, ktorá zasahuje do mnohých procesov látkovej výmeny. Celý rad publikovaných svetových štúdií preukázal, že práve táto kyselina obmedzuje prejavy diabetickej neuropatie. Navyše chráni tkanivo pred poškodením voľnými radikálmi.

Z voľne predajných prípravkov obsahuje výživový doplnok Dialevel najviac kyseliny alfa-lipoovej (200 mg) v 1 tobolke. Dialevel má aj ďalšie priaznivé zložky. Obsahuje výťažok zo škorice, ktorý podporuje normalizáciu hladín glukózy a tukov. Dôležitá je aj úloha niektorých minerálov, predovšetkým chrómu, ktorý je potrebný pre správnu činnosť inzulínu.

Zdroj: www.walmark.eu